Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 10 common:people_all_forms

Проект "Відкривай Україну"

Date: 5 травня 2019 о 19:20, Refreshed 5 травня 2019 о 19:26
155 views

Ось і настав час підвести межу нашій участі в освітньому проекті "Відкривай Україну"("ВУ"). Цей проект об’єднав учасників освітнього процесу Борщівської гімназії, жителів нашого села і всіх небайдужих до наших ініціатив.
А розпочалося все з того, що у жовтні минулого року на електронну скриньку Борщівської гімназії прийшов лист про проведення конкурсу "ВУ". Зібравшись разом в колі учнівського комітету і обговоривши всі + та -, ми дійшли згоди і вирішили взяти участь у цьому освітньому проекті. 10 найактивніших учасників( Гаврилюк Зоряна, Кріпак Ангеліна, Жигадло Юлія, Басюк Катерина, Алексійчук Олександра, Сергатюк Денис, Глізнуца Ольга, Люшин Валерія, Тивонюк Мар’яна, Овчарук Олена) протягом жовтня-квітня 2018-2019 н.р. систематично збирались в дружньому колі, вчились писати проекти та взаємодіяти в команді. Коли перед нами постало питання вибору теми та об'єкту для нашого проекту, то наш погляд одразу зупинився на нашій зупинці громадського транспорту. З-поміж будівель, які знаходяться в центрі нашого села, вона як брудна пляма псувала зовнішній вигляд вбрання нашої Борщівки.
Озброївшись планом-кошторисом проекту і вмотивованим настроєм ми зібрались на зустріч з головою Малолюбашанської сільської ради Талащуком В. Ф. з надією на фінансування нашої ініціативи. Тут ми спіткнулись об перший камінь на шляху до мети, бо виявилось, що зупинка не стоїть на балансі с,р. і кошти на її реконструкцію вона виділити не може. Та сільський голова запевнив нас, що с.р. буде допомогати нам в силу своїх можливостей. (Дійсно, місцева влада забезпечила нас в повній мірі фасадною фарбою, Colorex-ами, шпаклівкою, дюбелями та вивіскою з назвою села). Тут одразу хочу висловити слова вдячності Ковальчук Світлані Андріївні та Морозюку Олександру Олександровичу за співпрацю!
Далі перед нами постало питання - "Де взяти гроші на перекриття даху будівлі? (бо без цього всі роботи були б марними і вже через короткий термін її залило б водою). Вирішили звернутись до підприємців та й взагалі до всіх жителів села з проханням надати фінансову допомогу проекту. Дуже дякуємо Тані Алексійчук, голові батьківського комітету, за те, що вона радо погодилась займатись всіма фінансовими справами і щиро перейнялась нашою проблемою. Саме вона звернулась до депутата Рівненської обласної ради Руслана Потапчука.
Далі розпочалися дні щоденної праці: найбільше нам допомагали майстри Бондарчук Михайло, Талащук Андрій та Дембовський Петро, які щоразу позитивно відгукувались на моє прохання про допомогу. Також місцеві майстри безоплатно працювали на користь громади, і їм я теж хочу висловити слова вдячності: Ігор Воробей, Володимир Люлька, Сергій Демчук, Віктор Власенко, Михайло Веремейчук, Олексій Глізнуца, Іван Попович, Андрій Гнатюк, Денис Алексійчук, Роман Жмихов, Василь Деркач, Роман Басюк, Микола та Сергій Аргути. Дякуємо Цимбалюку Володимиру за деревину для перекриття даху, Кирильчуку Олександру за деревину на лавки, а Сергатюку Миколі щира подяка за порізку цієї деревини на власній лісопильні! Дякуємо вчителям Борщівської гімназії за придбаний короїд для оздоблення фасаду будівлі! Дякуємо за художнє оформлення внутрішніх стін зупинки Тамарі Веремейчук, Марії Філіповій та випускниці нашої гімназії Люльці Марині. Нам разом вдалося не лише оживити автентичність рідного села, але і створити частинку Європи – фотозону у стилі «Я люблю Борщівку», ідею якої подала заступник директора нашої гімназії Лідії Гаврилюк. Як кажуть з миру по нитці, з кожного по ідеї та старанності – і на Великдень зупинка стала справжньою окрасою центру села.
Попереду наступні етапи, після яких і буде визначено переможця Всеукраїнського освітнього проекту «Відкривай Україну». Але цей результат нам уже неважливий, бо ми його уже маємо: посмішки пасажирів, які виходять з автобуса, фотознімки пар на фоні зупинки, і найголовніше – неоціненний досвід та вміння працювати злагоджено в команді на благо села, громади, а значить і України.
Щиро дякуємо від імені всієї команди всім, хто долучився до проекту фінансово та працею, за готовність підтримувати соціальні ініціативи підлітків та висвітлювати інформацію про покоління змінотворців!
Віримо, саме ми є те покоління, яке збудує нову Україну.

Comments:
Only authorized users can leave comments.